Jurken

Paardjes voor de meisjes

Posted On mei 22, 2017 at 9:54 am by / No Comments

Terwijl ik druk bezig was een enorme stapel jurkjes voor jullie te maken, kwam de jongste bij me kijken.

“Mama? Mag ik een stofje uitkiezen voor een nieuwe jurk?”

“Maar je hebt al veel te veel jurken, schat.”

“Maar mama, niet een nieuwe jurk.”

 

Jullie snappen dat ze 5 minuten later uitgebreid alle stoffen stond te bestuderen voor een nieuwe jurk. Na een paar enthousiaste: “Oooh dieieieie”, viel haar oog op een paneelstofje met hele grote paarden dat ik ooit van een lief vriendinnetje kreeg omdat de middelste ze gek is van paarden. “Die mama, die!”

Uiteraard wilde de middelste ook een jurk van die stof, wilden ze allebei perse de grote paarden,  was het niet een hele grote lap, was de stof verkleurd door een afgevend stofje tijdens het wassen én had een weeffout. Oftewel, uitdaging!

Inmiddels was het tijd om te koken en te eten, dus ik kon ondertussen ongestoord piekeren hoe ik hier 2 jurken uit ging krijgen. Met grote paarden, dat was vooral een belangrijk detail, allebei grote paarden. Gelukkig begon zich een plan te vormen in mijn hoofd, kon ik na het eten snel een patroon uittekenen en de delen op de paarden leggen. Wat uiteraard perfect paste.

 

Niet dus. Wat ik ook schoof en smokkelde het paste gewoon écht niet. De gok gewaagd met in mijn achterhoofd dat de meisjes vrij smal zijn en dat er nog wel wat uit het patroon kon. En nog wat… En nog een heel klein beetje… En toen laat die naadtoeslag, dan past het heus … Soort van.

Gelukkig was de achterkant daarna geen enkel probleem meer omdat er makkelijker geschoven kon worden in de verdeling van de kleine paardjes en kon ik zelfs zonder problemen de weeffout en de grootste roze vlekken ontlopen. Snel in elkaar gezet en voor ze opgehangen als verrassing bij het wakker worden.

 

Het was nog wel even spannend of ze wel zouden passen, want ik had uiteindelijk bij de billen en benen heel wat centimeters weggesnoept, maar gelukkig kon ik vanochtend twee blije meisjes nog even snel op de foto zetten voor ze vertrokken in hun nieuwe jurken.

 

Eind goed, al goed! En van de dames nog een dikke dankjewelknuffel voor de gulle gever!

Save

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *