Naailessen & naaicafé

Wil je zelf leren om kleren te maken voor jezelf of je (klein-)kinderen? Goed nieuws! In het vrolijke atelier worden nu ook weer naailessen, workshops en feestjes gegeven. Daarnaast is er 1 keer per week een naaicafé.

Naailessen

Al onze naailessen zijn een feestje. Het is er gezellig, we kletsen en ouwehoeren, we helpen elkaar en het is ontzettend leerzaam. We willen dat jullie op een leuke en toegankelijke manier leren om kleding te naaien en ondertussen een leuke ochtend, middag of avond hebben.

We hebben naai- en lockmachines waar jullie gebruik van mogen maken, maar je mag natuurlijk ook je eigen machine(s) meenemen. Bovendien zijn er patronenboeken en tijdschriften waar je gebruik van kunt maken en is snij- en knipmateriaal en ander basismateriaal beschikbaar. Uiteraard staat er koffie en thee klaar voor iedereen.

Naaicafé

Net als bij de naailessen is plezier bij het naaicafé het belangrijkst. Het naaicafé is geschikt voor iedereen, maar anders dan bij de naailessen is er niet een juf om je te helpen en dingen uit te leggen. Je mag wel gebruik maken van alle andere voorzieningen zoals bij de naailessen. Ervaren naaisters die wat gezelligheid missen of een dipje hebben, maar ook beginners die hun naailessen willen aanvullen, thuis de voorzieningen missen of gewoon s willen proberen om met een locker te naaien, patronen willen gebruiken, etc. Iedereen is welkom!

Tarieven

Omdat wij heel goed snappen dat het lastig is om elke week op een vaste tijd te komen, betaal je per les of naaicafé. Je kunt kiezen tussen cash (gepast) betalen voorafgaande aan de les, een losse les online betalen of een strippenkaart voor meerdere lessen aanschaffen (voordeliger). Zie hier voor de tarieven en de betalingen.

Inschrijven

Omdat er in verband met de huidige coronamaatregelen maximaal 3 mensen deel kunnen nemen aan zowel de naailessen als het naaicafé is het wel belangrijk dat je je even inschrijft voor de les of café. Bij klachten die passen bij Covid-19 blijf je uiteraard gewoon thuis.

Vanaf 1 september 2020 is het rooster als volgt:

Naailessen: woensdagochtend van 10.00 tot 12.00.

Naaicafé: vrijdagochtend 10.00 tot 12.00

Workshops en feestjes

Voor meer informatie over workshops en feestjes kunnen jullie contact opnemen via info@roezels.nl. Kinderfeestjes zijn mogelijk vanaf 8 jaar en tot 8 kinderen. De workshops zijn geschikt voor groepjes die in een dagdeel iets leuks willen maken of leren maken. Denk aan kleding voor de favoriete knuffel of pop, een simpel rokje of een tasje. In overleg is er van alles mogelijk.

Naailessen voor kinderen

Ook voor kinderen zijn naailessen heel leuk en leerzaam. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen leren hoe een naaimachine werkt, welke stoffen er zijn en hoe patronen werken. Momenteel is er geen kindercursus gepland, maar bij voldoende aanmeldingen start de cursus weer. Mocht je geïnteresseerd zijn in een naaicursus voor je zoon of dochter, stuur dan even een mail naar info@roezels.nl en geef daarin aan hoe oud je kind is en welke dagen zouden kunnen.